НачалоСватба

Сватба

 Сватбата – твоята сбъдната приказна реалност

Поздравления! Предстои Ви да организирате Сватба и до големия ден има на пръв поглед „много“ време има няколко неща, които трябва да изясните от самото начало. Ето кои са те:

Ще се оженим само с граждански брак или и с църковен?

Ако изберете само граждански брак, то ограничения за изпълнение на ритуала няма. Можете да го направите по всяко време на годината.

Ако държите да сключите и църковен брак обаче, ще трябва да се съобразите с църковния календар. Има периоди от годината (например по време на пости), когато църковните бракове не са разрешени.

Кога ще бъде сватбата?

В миналото сватбите са се правели предимно в празничен (неделен) ден или в неделя. Сезонът на сватбите е зависел от полската работа, затова през есента и зимата, когато реколтата е прибрана и няма много полска работа, е било времето на сватбите. Днес най-предпочитаният месец за организиране на сватба е месец май, а също и летните месеци – до септември и началото на октомври (преди коледните пости). Разбира се, сватби се правят и през останалото време на годината, тъй като все повече млади хора търсят своя корен и искат да спазват старите семейни ритуали, предавани от поколение на поколение, като част от една семейната история.Определете датата, деня от седмицата и часа в зависимост от Вашите ангажименти и предпочитания, както и тези на по-голямата част от гостите ви.

Колко гости ще поканите на сватбата си?

Какъв е бюджета, с който разполагате?

Къде ще се проведе тържеството?

Къде ще отседнат гостите, които не живеят в населеното място където ще се проведе сватбата?

Искате традиционната сватбена церемония, или нещо по-различно?

Класическото семейно тържество или нещо по-модерно?

Дневна или вечерна сватба?

Обяд, официална вечеря или нещо по-неформално като коктейл например?

Покани за гостите само за гражданския/църковния брак или и на тържеството? Ако са и двете, в един и същ ден ли ще се проведат?

Колко време желаем да продължи сватбеното тържество?

Къде да се проведе сватбата – в града или извън него?

В известна или в някоя малка църква ще се венчаете?

Къде да се сключи гражданския брак – в ритуална зала или на място, избрано от вас?

Защо пък да не се ожените сред природата?

Къде ще бъде тържеството – ресторант, хотел или в селската къща на някой роднина?

А може би мечтаете за тематична, или екзотична сватба? А защо не и в чужбина?
Можете да пресъздадете например римска, средновековна или хавайска сватба.

Можете да се ожените на борда на кораб – а какво ще кажете за пиратска сватба? Или път на борда на самолет.

Ако обичате морето толкова много, можете да направите прекрасна морска сватба с изнесена церемония на плажа.

Може би искате да се върнете към българските традиции на своите предци, тогава може да изживеете духа на една традиционна българска сватба от средата на 19-ти век. А защо не и по-рано?

За да осъществите Вашата мечта обаче, трябва да сте на ясно с какъв бюджет разполагате? Какъв е средният разход на гост, който можете да си позволите? И не на последно място трябва да определите пределен лимит на разходите за цялата сватба.

След като направите това, трябва да сте наясно как ще финансирате самата Сватба – със собствени средства или от родителите, а може би ще Ви е необходим банков кредит. Това решавате Вие и трябва да сте на ясно още от самото начало.

Кои ще бъдат кумовете или свидетелите на сватбата? Ваши роднини или приятели?

Какъв тип ястия искате да предложите на гостите? – Може би традиционна или по-различна екзотична кухня. Ако изберете втория вариант, до колко тя ще допадне на гостите?

В какви цветове си представяме Сватбата?

Съобразете се и със сезона. Много подходяща отправна точка. Нали не си представяте есенна аранжировка (например слънчогледи) през май? Помислете добре за цвета или гамата от цветове, в които си представяте вашия празник, защото от това ще зависи изборът на останалите елементи и детайла за сватбената церемония и тържество.

Каква музика желаете да има по време на церемонията и обяда/вечерята?

Музикална група, оркестър или Dj?

Класическа музика, народна или поп музика?

Кой ще извърши фото и видео заснемането? Може би искате да Ви направят персонален сватбен филм с най-добрите моменти от церемонията и тържеството, които след това да споделите с Вашите роднини и приятели.

Помислете за малки подаръци, които да останат за спомен на гостите.

Искате ли по време на тържеството да се организират някакви игри и изненади за гостите?

Ако отговорите на всички тези въпроси вече Ви плашат – не се тревожете! В наше лице може да получите професионална помощ, за подготвяне на всеки детайл. Ние ще Ви предоставим професионален личен консултант, с когото да споделяте и обсъждате всяка подробност. Пълен списък на услугите, които ще получите при организиране на Вашата Сватба.

Не се колебайте да се свържете с нас: 02/427 77 36 или office@dalina.bg

Очакваме Ви!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Споделете в:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn