НачалоТиймбилдинг

Тиймбилдинг

Сплотяване на екипа, повишаване на творческата креативност, усъвършенстване на социалните умения и подобряване на работната среда

Тиймбилдингът е процес, който позволява създаването и развитието на колективни ценности в една организация, институция или фирма. Ценностите могат да бъдат както единство, породено от взаимна зависимост, така и участие. Те се постигат чрез различни игри, които имат колективен характер и помагат за изграждане на добри комуникационни взаимотношения и изграждане на доверие между работещите в една организация. Благодарение на тези мероприятия, участниците развиват способността си да работят в екип. Тиймбилдинг е важен фактор за всяка среда, чиято цел е да извади най-доброто от екипа, за да се осигури развитие, положителна комуникация, ръководни умения и способността за сътрудничество.

Тиймбилдинг – Защо и Как?

Вие познавате добре хората, които работят за Вас, а ние ще Ви помогнем да изберете подходяща тиймбилдинг програма, а също така ще се заемем с нейната пълна организация.

Изборът на подходяща тиймбилдинг програма ще Ви научи:

  • Да си сътрудничите ефективно с Вашите колеги
  • Да разрешавате проблеми заедно
  • Да се доверявате един на друг
  • Да разгърнете своята креативност и потенциал
  • Да се зареждате с положителна енергия
  • Да опознаете по-добре своите колеги и да научите нови неща за самите себе си
  • Да се забавлявате заедно

Разработването на индивидуална тийм билдинг програма е изцяло в зависимост от целите, които си поставяте и участниците в нея. Базовите ни програми са свързани с провеждане на различни спортни игри – Sports Day, Adventure, Work Shops, Social activity.

Sports Day – Организиране на различни спортни мероприятия, които имат състезателен характер и се провеждат на открито. Заниманията имат лека степен на натоварване, като същевременно са свързани с подобряване на физическата активност. Планирането на тези мероприятия е в зависимост от бюджета, с който разполагате.

Adventure – Организиране на занимания по планинско ориентиране, преходи, изграждане на лагери и др. Периодът, в който ще се организират различният тип приключенски занимания е изцяло съобразен с природните и климатични условия, а продължителността им в зависимост от възможностите на участниците, тъй като нивото на физическото натоварване е по – интензивно.

Work Shops – занимания, свързани с изработването на конкретни продукти на база основни техники в приложните изкуства. Свързани са с въображението и сръчността на участниците. Могат да се провеждат на открито или закрито. Времетраенето им е сравнително кратко (около час, час и половина), могат да се използват и като част от по-задълбочена програма. Този тип програми са особено подходящи за развитие на творческия потенциал на екипа Ви и могат да включват различни области  – изобразително и приложни изкуства, музика, художествени фотосесии, танцови занимания и др.

Social activity – Развлекателни мероприятия, които имат за цел да развият комуникативните способности на вашия екип. Обикновено са свързани с по-лека физическа активност, като се набляга на развитието на уменията за презентиране, утвърждаване на лидерски функции и др.

Нашият екип ще Ви помогне за реализацията на всяка една програма – от планирането, съставянето на бюджет, организирането на пътуване, престой, храна и провеждане на мероприятията. Ние работим с утвърдени лицензирани туроператори, в зависимост от мястото на провеждане на събитията.

Споделете в:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn