от

В:Новини

Коментарите са изключени за Планиране на коледните покупки през 2017

86% от участвалите планират да пазаруват коледен подарък предимно за най-близките роднини, на средна стойност 49 лева, и средно взето зарадвани ще бъдат 5-6 души. Най-нетипично се оказва планирането на подарък за колеги. В този случай средният разход се очаква да бъде 18 лева, и вероятно за само един човек.

Общо погледнато, разходите за пазаруване за тази Коледа ще бъдат на обща стойност 235 Лв. Тук виждаме леко повишение от 4% спрямо миналогодишното ниво.

Но как ще бъдат похарчени? В помощ на потребителите съществуват разнообразни източници на информация. В лова на подаръци почти 3/4 от отговорилите ще разчитат на поне 3 източника в интернет. Все по-голяма роля при избора получава опитът на други потребители, примерно във вид на коментари в сравнителни платформи за цени или споделяния в социалните мрежи. При това, важат много както оценките за дадена стока, така и впечатлението от услугите и обслужването в магазините.

Предвид типа на изследваната аудитория – активни Интернет потребители – не е изненада, че намеренията на 81% отговорили са да пазаруват онлайн, а само малка част решават тази задача лично, в молове или специализирани магазини. За сметка на това, при събирането на идеи почти половината участници декларират желание да влязат лично да разгледат магазините, а една четвърт от тях ще следят и печатните промо брошури за периода.

*** Източник: pazaruvaj.com – партньорски портал за сравнение на цени, във който ние участваме по програмата Коректен магазин. Ще се радваме ако споделите Вашето мнение за покупките, които направихте от нашия онлайн магазин.

Пожелаваме ви приятни мигове с нашия онлайн каталог за подаръци!

 

Споделете в:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Tags: , , , , ,