НачалоКетъринг

Кетъринг

Изкуството да доставиш удоволствие чрез храната

Предстои Ви да организирате събитие и се колебаете каква точно храна да изберете. Разнообразието от стилове в кухнята, подреждането и аранжирането на масите Ви предоставят много възможности. Изборът на конкретен вид кухня трябва непременно да бъде съобразен с вкуса на гостите. Така например, ако Ви предстои организирането на фирмено събитие и Вашите гости са от различни националности, може би е по-добре да се ориентирате към интернационалната кухня. Тя е широко разпространена и вкусът ще допадне на всички. Също така, лесно се комбинира с различни напитки и по-този начин с малко усилия, при избор на подходящото място в същия стил можете да постигнете чудесни резултати. Ако Ви предстои да организирате събитие, на което ще присъстват основно чуждестранни гости, добре ще е да съобразите менюто с техните конкретни вкусови предпочитания. В повечето случаи при организиране на подобни събития се предпочита богатството на българската национална кухня. Какъв по-добър начин да представите страната си, освен чрез вкусната и качествена българска храна? А да не забравяме и хубавото българско вино, което ще накара Вашите гости да се влюбят в България. Остава да изберете и подходящо за целта място за провеждане на събитието, хубава музика, декор…..и най-вече добро настроение.

При организиране на рождени дни за деца, може би ще трябва да обърнете повече внимание на храната. Малките палавници имат своите специфични нужди и ние като родители винаги желаем те да получат най-доброто – освен като вкус, така и като качество на приготвяната храна. Често пъти нашите малки гости имат своите специфични потребности, нуждаят се от специална диета. Добре ще е да знаем това, когато ще организираме детско парти. Тогава лесно ще можем да съобразим менюто – например безглутенови сладкиши или на масата могат да присъстват само продукти, които не съдържат мляко и т.н.

И така….. следва най-важният въпрос –

Как да изберем подходящата храна за нашите гости?

За да организирате перфектното парти е добре да проучите поне няколко фирми за кетъринг на пазара, да опитате продуктите, които предлагат и след това да изберете някоя от тях. Това определено ще Ви струва доста време и средства. А е възможно да се наложи да поръчате едновременно от няколко доставчика. В повечето случаи производителите покриват различни критерии. Някои наблягат на здравословната храна, други залагат повече на визия и не толкова на вкус, а пък трети се ръководят единствено от постигане на най-ниска цена, без значение точно какви продукти използват. Някои кетъринг фирми се опитват да предложат по-широк кръг от услуги – например декорация на празненства, доставка на напитки и др., които възлагат на други техни партньори, като координацията между тях доста често се проваля, защото не може да се направи правилна преценка за общия бюджет на празненството и разпределянето му между отделните доставчици.

111

Ако сте решили да използвате професионален консултант при изборът на Кетъринг, то освен че може да спестите време и пари при организиране на събитие, то определено ще избегнете рискове като – неправилно планиране, допълнителни разходи за храни и напитки, неподходяща кухня или място за провеждане на събитието. Ще избегнете много неприятни емоции, които могат да съсипят удоволствието от всеки празник.

Както се казва: Храната е извор на щастие и здраве, а хубавият празник освен качествена храна и напитки изисква и добра организация. Ние вярваме, че чрез храната всеки заслужава да преживее запомнящо се кулинарно вълшебство- както като вкусови, така и като хранителна стойност.

При организиране на събития ще Ви предложим богат избор от:

  • топла и студена традиционна и чуждестранна кухня;
  • неустоимо разнообразие на коктейлни хапки;
  • оригинални сладкарски изкушения, дизайнерски торти, шоколадови фигури и фонтани, бутикови бонбони;
  • блок маси и мокри барове;
  • професионално оборудване и инвентар в традиционен или модернистичен стил;
  • дизайн на интериорни и екстериорни пространства;
  • аранжимент и украса на тържествени и делови зали;
  • наем на зали, шатри и тенти;
  • професионални сервитьори, бармани, фотографи, преводачи и водещи;

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Споделете в:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn